Home Košarka SELEKTOR BiH U VELIKIM PROBLEMIMA: Vujošević bez pola tima, otkazao mu i...

SELEKTOR BiH U VELIKIM PROBLEMIMA: Vujošević bez pola tima, otkazao mu i iskusni plejmejker!

0
SHARE


Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević susreo se sa otkazom još jednog aduta za prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Poslije glavnih zvijezda Mirze Teletovića i Jusufa Nurkića, Vujošević ne može da računa ni na plejmejkera Nemanju Gordića. Nakon 12 sezona bez pauze bivši košarkaš Partizana, Igokee i Cedevite je dobio preporuku da miruje i zaliječi povredu.

Gordić ističe da mu je pauza neophodna kako bi se tijelo oporavilo nakon naporne sezone.

– Nakon 12 godina zaredom koje sam proveo u reprezentaciji preporučeno mi je mirovanje ovo ljeto i da u potpunosti zaliječim povrede koje sam imao. Tokom prošle sezone imao sam dosta problema sa povredama i ovaj ciklus ću morati da preskočim. U reprezentaciji sam doživio tri povrede, posljednju na utakmici protiv Švedske i zaista sam iscrpljen nakon naporne sezone – istakao je odlični plejmejker koji je sa Vujoševićem sarađivao u Partizanu.

Gordić i dalje nije riješio pitanje angažmana za novu sezonu.

– U pregovorima sam sa ekipom Budućnosti oko nastavka saradnje, narednih dana će se znati konačna odluka – rekao je Gordić.

Tako će već na prvom okupljanju selektor Vujošević imati ogromnih problema sa sastavom. Odranije su otkazali Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, dok zbog povreda ne mogu da nastupe Elmedin Kikanović, Miralem Halilović i Emir Sulejmanović, a sad i Nemanja Gordić. Povrede muče i Andriju Stipanovića i Milana Miloševića, koji su također bliži odluci da neće moći da igraju pa je novi selektor BiH u ozbiljnim problemima jer je ostao bez iskusnijih košarkaša. Mladi igrači Džanan Musa i Njegoš Sikiraš su pozvani u seniore, dok su naknadni poziv dobili Obrad Tomić i Ismet Sejfić.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of