Home Bh. fudbal SASTANAK U BORDO TABORU: Uprava donijela odluku o treneru Husrefu Musemiću!

SASTANAK U BORDO TABORU: Uprava donijela odluku o treneru Husrefu Musemiću!

0
SHARE


Husref Musemić i nakon tekuće sezone ostat će na trenerskoj klupi koševskog premijerligaša.

Današnji sastanak sa rukovodstvom kluba rezultirao je produženjem saradnje između spomenutog pedesetšestogodišnjeg stručnjaka i FK Sarajevo. Musemić je od septembra 2017. godine na poziciji šefa struke i u proteklih 17 ligaških utakmica, koliko je vodio tim, Sarajevo je ostvarilo učinak od 11 pobjeda, 2 neriješena rezultata i 4 poraza.

S obzirom na trenutnu rezultatsku krizu, rukovodstvo Sarajeva je jednoglasno odlučilo podržati klupsku legendu Husrefa Musemića.

– Klub je prvom timu osigurao najbolje moguće uvjete za obavljanje zimskih priprema kao i za svakodnevni rad i ne možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima u prvih pet utakmica u novoj kalendarskoj godini. Ono što smo očekivali nije ostvareno na terenu i vjerujemo da će stručni štab na čelu sa Musemićem donijeti ispravne odluke kada je u pitanju prvi tim. Rukovodstvo kluba želi iskazati podršku treneru Husrefu Musemiću, njegovom stručnom štabu kao i igračima. Svaki kolektiv se zadesi u krizi rezultata, to je sastavni dio sporta. Musemić ima podršku i predstavnika većinskog vlasnika upravljačkih prava u rukovodstvu kluba i drago nam je što je zajednička želja za nastavkom saradnje i nakon ove sezone realizovana. Zajedno sa svojim saradnicima je odgovoran za rezultat prvog tima, kao i selekciju igrača, te je u njegovoj ovlasti formiranje stručnog štaba i produženjem ugovora sa Musemićem želimo iskazati naše opredjeljenje za njega – rekla je direktorica kluba, Sabrina Buljubašić, ispred rukovodstva Sarajeva, prenosi zvanična klupska internet stranica.

Musemić je nakon postignutog dogovora iskazao zadovoljstvo.

– Drago mi je što sam produžio saradnju, što su ljudi prepoznali, bez obzira na evidentnu rezultatsku krizu, moj rad i ukazali povjerenje za naredni period. Želim to povjerenje opravdati i mogu reći da ću uraditi sve, kako bi naš klub ostvario što bolje rezultate. Sarajevo zaslužuje puno više. Pet bodova od 15 mogućih nas nipošto ne mogu zadovoljiti i radimo, analiziramo, tražimo rješenje… – rekao je Musemić, dodavši:

– Ja sam uvjeren u ono što radim i planovi u narednom periodu su jasni. Želimo izaći iz rezultatske krize i boriti se za mjesto koje vodi u Evropu. To je ono što želimo ostvariti do kraja sezone, mjesto za međunarodno takmičenje i nećemo odustati. Potrudit ćemo se maksimalno za to. Također, želim dati priliku mladim igračima iz naše Akademije, našeg pogona i već imamo planove i razmišljanja za ljetni period, ali smo prije svega u potpunosti fokusirani da ekipu izvadimo iz trenutne rezultatske krize i donesemo navijačima i klubu rezultate kakve i Sarajevo treba imati.

Održavanjem kontinuiteta na poziciji trenera prvog tima, klub nastoji osigurati sve potrebne preduvjete za stabilan razvoj talentovanih mladih igrača i što više prostora za njihove nastupe u seniorskom pogonu, piše Faktor.

Novi ugovor između Fudbalskog kluba Sarajevo i Husrefa Musemića je zaključen do 30. juna 2019. godine.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of