Home Aktuelno SARAJEVU NIJE VALJAO: Nije dobio poziv Roberta Prosinečkog, ali je dobio SMS...

SARAJEVU NIJE VALJAO: Nije dobio poziv Roberta Prosinečkog, ali je dobio SMS Murata Jakina!

0
SHARE


Rifet Kapić nije dobio poziv Roberta Prosinečkog, ali je dobio sms Murata Jakina.

Spretni veznjak potpisao je ugovor s najtrofejnijim švicarskim klubom, Grasshoppersom. Popularni Skakavci su titulu prvaka osvajali 27 puta, dok su kup osvajali u 19 navrata.

Kapić nije više član Gorice, za koju je nastupao nepune dvije godine. U kojoj je briljirao. I dobijao i odbijao je ponude čekajući pravu.

U trenutku dok je nastajao ovaj tekst Riki je završavao ljekarski pregled, potom se spremao za potpis.

“Sve je završeno, fala Allahu. Hvala mojoj agenciji, Kevinu, Husi Hadžibegoviću, Semiru. Koji su me pratili i sve završili. Hvala prijatelju Petru Cvijanoviću i mom bivšem klubu, saigračima, navijačima i prijateljima. Posebno hvala mojim Krajišnicima”, izjavio je za Sportske Rifet Kapić.

Kapić je dijete Krajine, a neshvatljivo da ga nisu uočili “stručnjaci” s Koševa. Iako je nagovijestio veliki potencijal nastupajući za juniore Sarajeva, struka nije znala kakvog kapitalca ima. Umjesto da FK Sarajevo zaradi stotine hiljada eura, ovako će dobiti mrvice. Pedesetak hiljada KM.

U to vrijeme stručnjaci iz Uprave umjesto da daju ugovor Kapiću i svojoj talentiranoj djeci, “pojačanja” su tražili od Kruševca do Uroševca, od Triglava do Đevđelije. Koje su masno plaćali, a ispostavilo se da su u Sarajevu duže ostajalo gosti i turisti koji su došli pratiti Sarajevo Film Festival nego ta “pojačanja”.

Bilo kako bilo Kapić, koji nema niti jednog nastupa u mlađima državnim selekcijama, kojeg nema ni “popisu igrača” Darka Ljubojevića i Vinka Marinovića za američku turneju, potpisao je za slavni Grasshoppers. I napunio kasu tamo nekoj Gorici. Murat Jakin je vidio ono što nisu bh “stručnjaci”.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of