Home Aktuelno ŠAMPION JUNIOR KUP: Pobjednici Academica, Sarajevo, Gaučosi, Olimpija…

ŠAMPION JUNIOR KUP: Pobjednici Academica, Sarajevo, Gaučosi, Olimpija…

0
SHARE


Deseti internacionalni malonogometni turnir Šampion junior Kup 2017. u Sarajevu predstavljalo je najbolji novogodišnji dar za sve učesnike. Nastupile su desetine ekipa s više od 1.400 aktera iz BiH i okruženja podijeljenih po šest starosnih kategorija.

Pobjednik kod igrača rođenih 2004. je Academica (BiH) koja je u finalu savladala Libertas (Hrv) s 4:3. Trećeplasirani bio je sarajevski FK Dar (BiH). Titula najboljeg golmana pripala je Bruni Miloglavu (Libertas), naj-strijelac je Damir Karkin (Academica), dok je najbolji igrač Rijad Mašala (Academica).

U konkurenciji igrača rođenih 2005. prvo mjesto pripalo je Akademiji FK Sarajevo, koja je finalu pobijedila Velež s 2:0. Treći je Hajduk (Hrv). Najbolji golman je Nedim Kajan (Velež), strijelac Harun Pločo (Akademija), a igrač Leo Pućo (Hajduk), kojem je pripao trofej koji nosi ime prerano preminulog Mirze Topalića.

Kod dječaka 2006. godišta, najbolji je FK Gaučosi (Srb), koja je u finalu pobijedila Bjelovar (Hrv) s 1:0. Treće je Sarajevo. Najbolji golman je Mihael Letica (Bjelovar), strijelac Matija Stefanović (Gaučosi), a igrač Leon Rajić (Bjelovar).

Kod mališana rođenih 2007. slavila je Olimpija (Slo), savladavši u finalu Bili As (Hrv) s 3:1. Treća je ŠN Tora (Hrv). Naj-golman je Paškal Jerković (Tora), dok je Mateo Ačimović iz Olimpije najbolji strijelac i igrač.

Među igračima 2008. godišta, naslov pobjednika izborila je ŠF Bambinosi (BiH), koja je u finalu nadigrala Novi Grad (BiH) s 3:0. Najbolji golman je Emrah Kulo (ŠF Bambinosi), prvi strijelac je Pino Žeželj (Domžale), a igrač Anis Džanko (ŠF Bambinosi).

U konkurenciji 2009, najbolji tim je NK Brda iz Splita, koji je pobijedio Spalatu, također iz Splita s 6:1, a treći je Krpan Babić (Hrv). Najbokji golman je Vigo Pavić (Krpan Babić, Osijek), prvi je strijelac Fran Bauman (K. Babić), a najbolji igrač Ante Taslak iz NK Brda.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of