Home Aktuelno Sam Allardyce otkrio pravu istinu o navodnom sukobu između njega i prve...

Sam Allardyce otkrio pravu istinu o navodnom sukobu između njega i prve zvijezde tima!

0
SHARE


Stručnjak na klupi Evertona Sam Allardyce otkrio je pravu istinu o navodnom sukobu između njega i prve zvijezde tima Waynea Rooneya. Menadžer Evertona Sam Allardyce tvrdi kako ga igrač tog kluba Wayne Rooney nije zamolio da ode u SAD i da nema sukoba između njih.

Britanski su mediji saopćili da je engleski nogometaš u principu dogovorio selidbu u DC United iz Washingtona, ali Allardyce je rekao da s njim nije razgovarao o toj temi.

“Nemam problem pričati s bilo kojim igračem na temu njegovog odlaska iz kluba, ali želim da razjasnim da me Rooney nije pitao napustiti Everton niti je postojao bilo kakav konflikt između mene i njega”, izjavio je Allardyce, prenosi Sky Sport.

Spreman za odlazak

Kako je naveo Big Sam, načuo je da postoji šansa da Rooney prijeđe u DC United, ali da će nešto više na tu temu znati kada u toku dana bude razgovarao s Rooneyjem.

“Čuo sam priče da se Rooney sprema za odlazak u SAD, ali koliko je to tačno znat ću tek kad porazgovaram s njim. Ne znam ništa više o transferu, a smatram da smo nas dvojica odrasle i zrele osobe, spremne na dijalog na bilo koju temu” rekao je Allardyce, prenosi Svijetkladjenja.com.

Rooney je karijeru počeo u Evertonu, ali je najveći dio karijere proveo u Manchester Unitedu, iz kojeg se vratio ljetos u tranferu koji je uključivao prelazak Romelua Lukakua u suprotnom smjeru.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of