Home Ostali sportovi Rus podizao pola tone, pa mu potekla krv iz nosa! (VIDEO)

Rus podizao pola tone, pa mu potekla krv iz nosa! (VIDEO)

0
SHARE


Mikhailu Shivlyakovu, ruskom dizaču tegova, potekla je krv iz nosa pri pokušaju dizanja tega od 426 kilograma na takmičenju održanom proteklog vikenda na “2018 Arnold Sport Festival turniru u SAD-u”.

Ovo zanimljivo takmičenje održano je u američkoj saveznoj državi Ohio, njenom glavnom gradu, Columbusu, a na kojem je sva pažnja skrenuta na ruskog dizača, kojem je pri pokušaju podizanja 426 kilograma u “mrtvom dizanju” potekla krv iz nosa.

Šokantni prizori

No, ni šokantni prizori i “sitni” problemi Rusa nisu mogli zaustaviti, piše 24sata.hr. On je svoje dizanje gotovo pola tone teških tegova odradio do kraja i oduševio prisutne.

Ovo takmičenje privlači pažnju brojnih ljubitelja ovog sporta, a kada u svijet izađe snimka poput ove, Columbus brzo postane izrazito zanimljiv i onima kojima dizanje tegova nije posebno zanimljivo. Upravo na ovom takmičenju obaraju se brojni svjetski rekordi, ulazi se u Guinnessovu knjigu rekorda, a glavna nagrada iznosi nešto manje od 10.000 KM.

Takmičari na Arnoldovom festivalu pokušavali su svakakve sulude stvari, uključujući dizanje bučice teške 143 kilograma iznad glave, te bacanje diska težine 25 kilograma preko letvice postavljene na visinu od 6,096 metara.

No, uz sve te “sulude” podvige bivši ruski vojnik, ipak, je bio glavna zvijezda. Kako i ne bi. Podigao je gotovo pola tone, a još je priredio pravu predstavu…

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of