Home Ostali sportovi Riječi koje svjedoče o razočarenju među Zlatnim ljiljanima nakon poraza od Rusije!

Riječi koje svjedoče o razočarenju među Zlatnim ljiljanima nakon poraza od Rusije!

0
SHARE


Poslije skoro 20 godine suverenog vladanja Evropom reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, naši Zlatni ljiljani, na Evropskom prvenstvu u Poreču neće biti na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Porazi su sastavni dio igre za većinu, ali ne i za najtrofejniju državnu selekciju Bosne i Hercegovine.

Tim koji je od 1999. godine bio suvereni vladar Starog kontinenta, koji je uz selekciju Irana vjerovatno najbolja reprezentacija u historiji sjeeće odbojke kao sporta, danas je poražen u polufinalu EP-a u Poreču.

Rusija je bila bolja od naših zlatnih, uvijek skromnih, momaka, i slavila s 3:2.

Poraz je iznenadio sve u našoj domovini, pa tako i same aktere polufinalnog duela s Rusima. Da izabranicima Mirze Hrustemovića nije lako potvrđuju i riječi Ermina Jusufovića, člana naše najbolje selekcije, piše Faktor.

– Dragi prijatelji, sportski je se obratiti i poslije poraza. Koliko god da smo se spremali za ovo takmičenje i bili spremni za njega, danas smo doživjeli poraz kojem se nismo nadali ali koji je morao kad-tad doći. Od 1999. godine smo bili vlasnici titule najbolje evropske reprezentacije koja će sutra otići u drugu državu. Poraženi smo od reprezentacije Rusije koja je nametnula svoj ritam igre i koja je danas zaslužila pobjedu. Rusiji čestitam na pobjedi – napisao je Jusufović na svom Facebook profilu, te dodao:

– Mi ćemo slušati tišinu koja trenutno vlada u našem timu i koja govori vise od milion riječi i nadam se biti bolji sutra u borbi za treće mjesto. Kolegi Nizamu želim brz oporavak od sportske povrede koja ga je spriječila da nam pomogne danas. Hvala svima na podršci.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of