Home Aktuelno Radio na građevini, a sada je najbolji na svijetu! (FOTO)

Radio na građevini, a sada je najbolji na svijetu! (FOTO)

0
SHARE

Demetrious Johnson spada među najbolje borce lakih kategorija u historiji UFC-a, a konkurencija uopće nije bezazlena pošto su tu borci poput BJ Penna, Rafaela Dos Anjosa, Dominicka Cruza, Urijaha Fabera ili Josea Alda.

Ipak, “Mighty Mouse” je neprikosnoven u kategoriji do 56 kilograma gdje je prvi i jedini prvak UFC-a otkad je pobijedio Josepha Benavideza 2012. godine za naslov prvaka “muha kategorije”.

Otkako je stekao titulu prvaka odbranio ju je čak 11 puta zaredom čime je pretekao Andersona Silvu i zasjeo na sam vrh impresivne liste s najviše obrana naslova u UFC-u, a mnogi tvrde da je sebi već osigurao mjesto u UFC-evoj Kući slavnih.

Na startu karijere nije bilo bajno. Dok je kao WEC borac ganjao san jednog dana baviti se isključivo borbama, usporedno je radio na gradilištu kako bi se prehranio.

– Život na gradilištu. Pamtim buđenja u 6 sati ujutro da bih do 7 sati bio na poslu. Radio sam od 7 do 16, a nakon toga išao trenirati, jesti, spavati i izlaziti s mojom današnjom suprugom. Vrijeme leti – napisao je DJ na Twitteru priloživši četiri fotografije.


Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of