Home Aktuelno Prošao je vrhunac Formule 1, bolidi su danas prespori!

Prošao je vrhunac Formule 1, bolidi su danas prespori!

0
SHARE


Formula 1 na svom vrhuncu bila je u 2000-im godinama, a današnji bolidi su prespori i bez prianjanja, smatra dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso.

Alonso je 2005. i 2006. osvojio naslove prvaka s Renaultom pobijedivši Kimija Raikkonena u McLarenu i Michaela Schumachera u Ferrariju i smatra da su upravo te godine zlatno razdoblje Formule 1.

Španac kaže da su osamdesete bile prilično dosadne ako se pogleda tipična utrka iz toga razdoblja, bez obzira na fantastično rivalstvo Senne i Prosta koji su obilježili posljednje godine toga desetljeća.

“Formula 1 u to vrijeme bila je jako dosadna”, komentirao je Alonso eru Senne i Prosta.

“Ako pogledate utrku iz ’85., ’88. ili ’92 zaspat ćete jer su dominirala dva McLarena, a četvrti vozač prestignut je za cijeli krug i bilo je 25 sekundi između svakoga bolida. A odustajalo bi po 10 vozača jer je pouzdanost bila osrednja.”

“Danas TV gledanost i broj posjetitelja padaju, kao i u tim dosadnim 80-im gdje su Senna, Prost i ostali čuvali gorivo, gume i takve stvari. Zato je bilo jednako dosadno kao i danas.”

Za razliku od dosadnih 80-ih, Alonso smatra da je početak novoga milenija vrhunac Formule 1 čije se utrke održavaju od 1950.

“Mislim da je Formula 1 u to vrijeme jako narasla,” rekao je Alonso.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of