Home Aktuelno PROMAŠAJ VIJEKA Platili 60 miliona eura za 111 minuta na terenu i...

PROMAŠAJ VIJEKA Platili 60 miliona eura za 111 minuta na terenu i jedan gol!

0
SHARE


Ovo je definitivno transfer promašaj sezone u fudbalskoj Evropi! Gabriel Barbosa, ili poznatiji kao Gabigol, trebao je biti novi Ronaldo Nazario ili Adriano za Inter, ali ubrzo je milanski klub shvatio da je umjesto superstara dobio “mačka u vreći”.

Inter je zbog Gabigola zaratio sa Barcelonom koja je bila u pol-poziciji za dovođenjem mladog Brazilca, da bi napadač završio u Italiji. Barcelona nije htjela oprostiti Interu što joj je oteo igrača ispred nosa, ali kako vrijeme prolazi izgleda da će klub sa Nou Campa morati poslati zahvalnicu “Nerazzurrima”.

Inter je 2016. potpisao petogodišnji ugovor sa Gabrielom Barbosom u vrijednosti 29,5 miliona eura. Međutim, kako navodi dobro informisani portal Calciomercato, milanski klub je za potpis morao još da isplati menadžera Brazilca (4,5 milione eura). Kada se doda da će za pet godina Inter dati 30 miliona eura dolazi se do ukupne cifre od preko 60 miliona.

Pazite sad, slavni klub sa sjevera Italije je dao “okruglo” 64 miliona za igrača koji je odigrao svega 111 minuta i zabio 1 gol!

Ukoliko uskoro ne dođe do ozbiljnog preporoda u igri Gabigol neće proći dugo da se o njemu počne pričati, ne kao o novom Ronaldu ili Adrianu, kao o najvećem promašaju u historiji Intera, ili čak Serie A.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of