Home Reprezentacija Predstavnik FIFA predstavio projekat koji će u N/FSBiH “ubrizgati” pet miliona dolara!

Predstavnik FIFA predstavio projekat koji će u N/FSBiH “ubrizgati” pet miliona dolara!

0
SHARE

Predstavnik FIFA Oliver Jung, boravi u posjeti NS/FS BiH u okviru koje je predstavio novi program „FIFA Forward“ prilagođen i namijenjen za razvoj fudbala u svakoj od FIFA članica.

Na početku sastanka Jung, menadžer FIFA razvojnog programa za Evropu je istakao: „Radujem se boravku u Sarajevu, gdje sam već bio nekoliko puta, ali sam prvi put sad ovdje službeno“.

Predstavljajući program Jung je napomenuo: „Ovo je potpuno novi program sa kojim smo počeli nakon kongresa u Meksiku, 2016. godine. FIFA je odlučila da poveća finansijsku podršku svojim članicama tako da imaju na raspolaganju pet miliona dolara u četverogodišnjem ciklusu za specifične programe za razvoj fudbala“, prenosi NS BiH.

„Došao sam sa prvim snijegom”, rekao je u šali Jung i nastavio, „da bih objasnio na koji način da se izvrši apliciranje za te specifične programe. Potpisali smo ugovor sa Fudbalskim savezom BiH kojim su definisani konkretni ciljevi i prioriteti razvoja, a u skladu je sa strategijskim planom Fudbalskog saveza BiH. Imamo jedan, rekao bih čist dokument sa jasnim konceptom na koji način će se iskoristiti finansijka sredstva iz „FIFA Forward „ programa. Nakon što sam predstavio sve načine apliciranja, očekujemo da od Saveza što prije dobijemo prvu aplikaciju, kako bi početkom naredne godine mogli finansirati taj projekat“.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of