Home Bh. fudbal Predsjednik Sportskog saveza Širokog Brijega čestitao “na izvrsnom i primjerenom navijanju”

Predsjednik Sportskog saveza Širokog Brijega čestitao “na izvrsnom i primjerenom navijanju”

0
SHARE

NK Široki Brijeg osvojio je Kup Bosne i Hercegovine, ali je trijumf izabranika Gorana Sablića ostao u sjeni svega onog što se događalo na tribinama stadiona Pecara, piše Faktor.

Zviždanje himni BiH i skandiranja “Za dom spremni“ i “Ubij baliju“, samo je dio dekora koji ne priliči sportskim borilištima. O uspjehu fudbalera Širokog Brijega govorio je i predsjednik Sportskog saveza grada Širokog Brijega, Ivan Zeljko, koji je za Dnevnik.ba izjavio:

– Ponovni izlazak Širokog na evropsku scenu puno znači svima u klubu, a također i nama u Sportskom savezu i u gradu Širokom, jer se osjećamo dijelom ove lijepe sportske bajke. I kao Savez, i kao građani. Ponovo smo potvrdili da je Široki Brijeg grad sporta. Iako smo relativno mala sredina možemo se ponositi svojim sportskim rezultatima i ovaj trofej Kupa je više nego zasluženo stigao na Pecaru. Nije mala stvar kad izbacite sportske bh. divove poput Zrinjskog, Slobode, Željezničara i na koncu Sarajeva – kazao je Zeljko, ali je na kraju pokvario dojam:

– Još bih samo htio čestitati NK Široki Brijeg na osvajanju Kupa, kao i vjernim navijačima na izvrsnom i primjerenom navijanju!

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of