Home Aktuelno Popovich: Nisam Srbin, ja sam Crnogorac…

Popovich: Nisam Srbin, ja sam Crnogorac…

0
SHARE


Srbijanski stručnjak Igor Kokoškov govorio je u velikom intervjuu za Nedeljnik o svom životu, saobraćajnoj nesreći zbog koje je prekinuo igračku karijeru…

Govorio je i o tim prvim iskustvima u Americi, prvom treningu Chicago Bullsa, gdje je upoznao Tonija Kukoča i kako se obreo na univerzitetu Duke, ali i susretu sa legendarnim Greggom Popovichem.

“Radio sam za Larryja Browna, a Popovich je bio pomoćnik Brownu. Quin Snyder, moj sadašnji trener, radio je u San Antoniju. Imamo mnogo zajedničkih prijatelja. Gregga sam upoznao 2001. godine, bio sam u Clippersima i igrali smo u ‘Alamo domu’, to je impresivna građevina koja služi i za rodeo. Još je igrao David Robbinson, a Duncan je drugu godinu dominirao u NBA. Poslije utakmice Popovich je došao da se javi treneru Clippersa. I ja, mlad i lud, priđem Greggu, pozdravimo se, i ja kažem – ‘Vi ste dobar trener zato što ste Srbin’. A, on se onako brecne i kaže – ‘Nisam ja Srbin, ja sam Crnogorac’. Kažem ja – ‘Pa dobro, to je isto’, a on – ‘I nisam dobar trener, nego imam Tima Duncana u timu'”, otkrio je Kokoškov za Nedeljnik.

Sadašnji član stručnog štaba Utah Jazz predvodio je prethodnog ljeta selekciju Slovenije do zlata na Eurobasketu u Turskoj, pobijedivši u velikom finalu upravo svoju Srbiju.

“Ljudi se nekad šale, ali provlače ozbiljnost ijrečima ‘kako si to mogao’. Ja kažem: nemam nikakav problem. Meni je čast da igram u finalu protiv Srbije. Nisam mogao da čekam. Ne želim da se pravdam, ali reprezentacija Srbije ima sjajnog selektora, sjajne momke i čovjeka za kog je velika sreća što je uopšte u srpskoj košarci. Govorim, naravno, o Saši Đorđeviću. Velika je stvar što je ostao u košarci uopšte, i da daje veliki dio sebe srpskoj košarci i nacionalnom timu. Ja moram da gradim svoju karijeru i donosim svoje odluke”, rekao je Igor u dahu i odmah nastavio:

“Nemam privilegiju kao neki treneri koji kažu: ‘Ja bih samo vodio selekciju svoje zemlje.’ Ja moram da rastem i da se razvijam kao trener i profesionalac, i iz tog aspekta Slovenija je za mene bila novo iskušenje; nemam nikakvih emotivnih dilema i ne osjećam se nimalo nekomforno zbog činjenice da sam ih vodio, da smo pravili dobre rezultate i da smo igrali sa Srbijom u finalu. Ja sam sebi to predstavio kao čast i zadovoljstvo da mogu da odigram jednu utakmicu protiv Saše i momaka”, prenosi N1.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of