Home Aktuelno Pogledajte kako je dječak slaveći trijumf Hrvatske u Mostaru uzvikivao “Nož, žica,...

Pogledajte kako je dječak slaveći trijumf Hrvatske u Mostaru uzvikivao “Nož, žica, Srebrenica”!

0
SHARE

Maloljetnik koji je sinoć u Mostaru, slaveći plasman Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva, uzvikivao “Nož, žica, Srebrenica”, bacio je mrlju na proslavu uspjeha “Vatrenih” i to baš na 11. juli kada se obilježava godišnjica najvećeg zločina na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

Pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske i plasman u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji slavila se dugo u noć u susjednoj zemlji, ali i u Bosni i Hercegovini. “Vatreni” su borbom i kvalitetnim igrama osvojili simpatije svih ljubitelja nogometa širom svijeta.

Polufinalni meč između Hrvatske i Engleske pratio je veliki broj navijača u Mostaru, a nakon prolaska u finale počelo je veliko slavlje na ulicama gradova u Hercegovini.

Međutim, iako su glavni akteri bili izabranici Zlatka Dalića i historijski uspjeh Hrvatske, da slavlje ne prođe bez fašističkih ispada pobrinuo se dječak koji je na ulici poručio “Nož, žica, Srebrenica” i to na dan kada je cijeli civilizirani svijet obilježavao 23. godišnjicu srebreničkog genocida.

Nakon što je plasman Hrvatske u polufinale nakon pobjede protiv Rusije u Širokom Brijegu proslavljen psovanjem Bosne i Hercegovine i Federacije BiH, ponovo su se mogli čuti slični sramotni povici.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of