Home Aktuelno Pirlo: Pjanić je u ovom trenutku najbliži da bude moj nasljednik!

Pirlo: Pjanić je u ovom trenutku najbliži da bude moj nasljednik!

0
SHARE

Legendarni vezni fudbaler Milana i Juventusa Andrea Pirlo imao je samo riječi hvale za trenutnog trenera Stare dame Masimiliana Allegrija i za veznog fudbalera ovog kluba Miralema Pjanića.

Pirlo je bio impresioniran taktičkim umijećem Allegrija na utakmici protiv Cagliarija, a također je impresioniran igrama Pjanića za kojeg kaže da se dosta popravio u odnosu na prošlu sezonu.

“Allegri nema fiksnu formaciju, nego se prilagođava igračima koji su mu u tom trenutku na raspolaganju, kao i timu protiv njega. To je velika sposobnost kada to znate. Sa taktičkim promjenama na susretu protiv Cagliarija je bio ponovo u pravu. Ulaz Douglasa Coste u igru je bio pun pogodak i donio je prednost Juventusu. Kada igraju brže, oni su zastrašujući”, rekao je Pirlo.

Novinari su ga upitali da li je Pjanić njegov nasljednik:

“On je najbliži u ovom trenutku. Dobro radi i puno se popravio u odnosu na prošlu godinu. Sada je pronašao svoju idealnu poziciju koju veoma dobro tumači. On može da promijeni igru kada je to potrebno. I ja sam volio da u formaciji postoje dva igrača po krilima, tada sam imao priliku da tražim najprikladnija područija za primanje lopte”, rekao je Pirlo.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of