Home Aktuelno Otkriven razlog ludila Conora McGregora!

Otkriven razlog ludila Conora McGregora!

0
SHARE


Conor McGregor priveden je zbog incidenta koji je napravio u petak u Barclays Areni u New Yorku, gdje su se u subotu na UFC-u 223 Khabib Nurmagomedov i Al Iaquinta borili za pojas koji je službeno oduzet irskoj zvijezdi.

Prvak lake kategorije koji je dan ranije na najave oduzimanja pojasa čelnicima UFC-a poručio “Pičke, nećete mi ništa uzeti”, banuo je u New Yorku i napao autobus pun boraca koji su trebali nastupiti na subotnjoj priredbi. Predsjednik UFC-a još u četvrtak je rekao da McGregora ne očekuje u New Yorku, ali da bi ga volio tamo vidjeti. U petak je požalio.

McGregor je uhapšen zbog huliganskog napada na autobus, potvrdila je policija. Zajedno sa grupom svojih prijatelja i fanova bacao je razne predmete na autobus i razbio staklo, a razbijeni komadići ozlijedili su borce Michaela Chiesu i Raya Borga.

Tri napada

Irac, inače najpoznatiji MMA borac svijeta, u lisicama je priveden pred sudiju u Brooklynu gdje mu je održano prvo saslušanje. Sudija mu je odredio jamčevinu od 50 hiljada eura, pušten je iz pritvora i može se vratiti u Irsku. Odlučeno je i kako će se Conor svake sedmice morati javljati irskoj policiji, inače će mu oduzeti pasoš. McGregor će se pred sudiju vratiti 14. juna kako bi odgovarao na optužbe za tri fizička napada.

U početku nikome nije bilo jasno zbog čega je McGregor napao autobus pun ljudi, mnogi su mislili da je razlog odluka UFC-a da mu uzme titulu i da je pobjedniku meča između Nurmagomedova i Iaquinte. No tek nakon što se pojavio snimak kako Dagestanac sa svojim prijateljima maltretira drugog ruskog borca, Artema Lobova, poznatog po tome što je obučavao specijalne snage Vladimira Putina, postalo je jasno zbog čega su se spustili zastori pred očima irskog borca. Naime, McGregora i Lobova veže veliko prijateljstvo i Irac se želio osvetiti Nurmagomedovu.

Zbog nekog razloga Dagestanac je shvatio da ga je Lobov prozvao da je kukavica, pa mu je u društvu nekolicine prijatelja prišao u hodnicima Barclays Arene. Nakon nekoliko rečenica na ruskom, Khabib je Artema više puta ošamario.

‘Šta misliš ko si ti? Šuti, ne pričaj ništa”, rekao je Nurmagomedovu i odmah ga je udario. Lobov ga je preklinjao da prestane, no ovaj je nastavio: ”U intervjuu si kazao da sam kukavica?”

McGregor poludio

Lobov se branio i molio ga je da prestane: ”Ne, Khabibe, nisam to rekao”. ”Nisi rekao? Ja lažem? Ja sam kukavica?” nastavio je Dagestanac, pa je opet ošamario Lobova. ”Ovo ti je zadnji put da si izgovorio moje ime, ovo ti je zadnje upozorenje. Ne radi to”, završio je Nurmagomedov, nakon čega su ih razdvojili.

Nakon što je to saznao, McGregor je poludio i napao autobus u kojem su bili Nurmagomedov i ostali članovi njegova tima te još nekoliko boraca.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of