Home Bh. fudbal OGLASIO SE N/FSBiH: Nećemo biti nijemi i slijepi na zviždanje himni i...

OGLASIO SE N/FSBiH: Nećemo biti nijemi i slijepi na zviždanje himni i parola!

0
SHARE

Finale Kupa svake države je svečani čin. Izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš-meča finala Kupa, odigranog sinoć na Pecari, između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

Zbog ružnih scena kojim je svjedočio “cijeli svijet” oglasiose i N/FSBiH.

– Veliko finale, koje je trebalo da bude istinski praznik fudbala, pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i huliganizma, te ponižavajući odnos prema državnoj himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ne može i neće biti nijem i slijep na parole “Za dom spremni”, “Ubij baliju” i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom. Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostujuće ekipe i zvanica prije utakmice od strane rukovodstva NK Široki Brijeg ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćih navijača.

Nadležni organi saveza će sprovesti propisani postupak i poduzeti sve potrebne radnje u domenu svoje nadležnosti, slijedeći egzaktan primjer koji su disciplinski organi FIFA-e proveli za slične situacije i događaje neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama.

N/FSBiH će nastaviti odlučnu borbu za izgradnju ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća fudbalska dešavanja. Pa tako i za naredna finala Kupa BiH. Jer Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas – saopćeno je iz N/FSBiH.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of