Home Bh. fudbal “Odbili smo ponudu Sarajeva, oni su kao veliki, a mi mali!?”

“Odbili smo ponudu Sarajeva, oni su kao veliki, a mi mali!?”

0
SHARE


Mladi golman Azir Muminović gotovo sigurno u ljetnom prelaznom roku neće pojačati FK Sarajevo. Sa Koševa su na adresu Slobode poslali zvaničnu ponudu, međutim ista je glatko odbijena.

Potvrdio je to predsjednik Tuzlaka Senad Mujkanović koji je imao jasnu poruku za bordo klub.

“Tačno je, odbili smo FK Sarajevo. Ne vidim nijedan razlog zašto bi Sloboda nekog mladog igrača prodavala u Premijer ligu. Neka mi neko kaže šta ćemo dobiti time. Oni će ispričati priču kako su oni veliki klub, mi mali, te da će Muminović lakše od njih otići dalje. On je naš 100 posto, potreban nam je i ne vidim ni finansijski razlog da ga prodamo. Neka Sarajevo plati 150.000 KM i 50 posto od narednog transfera, te možemo pričati. Ali da nam dadnu 20 ili 30.000 KM, te 10 posto od narednog transfera, e to nema šanse”, jasan je Mujkanović u razgovoru za SportSport.ba.

Ne žele greške

Ponuda za nogometaše Slobode ima, što naravno raduje Mujkanovića. Ističe i da u ljetnom prelaznom roku na Tušnju ne žele praviti greške.

“Ima sigurno. Prije svega za Todorovića i Smajića. Mi ćemo sada skoncentrisati na igrače iz vlastitog pogona, te vratiti one sa posudbe i one koji su ponikli kod nas, a protekli period su bili u drugim klubovima. Dovodit ćemo kao pojačanja samo iskusne igrače koji će biti prava pojačanja, a ne razigravati mlade iz drugih klubova od kojih nećemo imati nikakve koristi. Sa ovakvim omladinskom pogonom možemo jako dobro da plivamo”, jasan je bio prvi čovjek kluba sa Tušnja.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of