Home Aktuelno Od konobara do najuspješnijeg menadžera na svijetu! Bogati “mafioso” kupio je čak...

Od konobara do najuspješnijeg menadžera na svijetu! Bogati “mafioso” kupio je čak i Caponeovu vilu!

0
SHARE


Mino Raiola rođen je pred 49 godina na jugu Italije, no još kao beba s porodicom je preselio u Holandiju. Igrao je nogomet, ali brzo je shvatio da neće napraviti neku veliku karijeru, pa je po završetku školovanja za pravnika osnovao menadžersku agenciju i počeo zastupati nogometaše. Još kao mladić bio je vrlo vrijedan, te je radio u porodičnom restoranu. Nikad nije pekao pizze, kako mu imputiraju, već je bio konobar. Uglavnom, svojim je sposobnostima izgradio status jednog od dvojice najuspješnijih nogometnih menadžera na svijetu, drugi je Jorge Mendes.

Kad je Zlatan Ibrahimović tražio menadžera, obratio se jednom prijatelju za pomoć. Ovaj mu je prvo spomenuo Beckhamovog menadžera, a onda je dodao:

– A postoji još jedan tip, ali…

– Ali što – rekao je Zlatan.

– On je ‘mafioso’.

– ‘Mafioso’ je OK… – glasio je Ibrahimovićev odgovor.

– Tip zapravo nije bio ‘mafioso’. Samo je tako izgledao i tako se ponašao. Njegovo ime bilo je Mino Raiola – napisao je Zlatan u svojoj biografiji.

Raiola mu je postao menadžer i prijatelj, te mu je pronašao brojne unosne angažmane. Pobrinuo se i za ostale svoje štićenike, te je Paulu Pogbi omogućio rekordni transfer iz Juventusa u Manchester United, a nakon toga je za devet miliona eura kupio vilu u Miamiju, koja je nekad bila vlasništvo čuvenog mafijaša Ala Caponea, prenosi Sportske.jutarnji.

Mino Raiola govori sedam jezika (italijanski, engleski, njemački, španski, francuski, portugalski i holandski), a osim Ibrahimovića, Pogbe i Donnarumme zastupa i druge poznate nogometaše kao što su Romelu Lukaku, Henrik Mhitarjan, Maxwell, Blaise Matuidi, Mario Balotelli…

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of