Home Ostali sportovi OBRADOVAO FANOVE: Bliski prijatelj progovorio o Schumacheru i njegovoj porodici. Evo šta...

OBRADOVAO FANOVE: Bliski prijatelj progovorio o Schumacheru i njegovoj porodici. Evo šta je rekao!

0
SHARE


Bivši vozač F1 Gerhard Berger izjavio je da vjeruje da će Michael Schumacher uspjeti da se oporavi od nesreće koju je doživio na skijanju krajem 2013. godine.

Schumacher je 29. decembra 2013. godine teško povrijedio glavu. Slavni njemački vozač je odmah prebačen u bolnicu u Grenoblu gdje je hitno operisan, a potom je šest mjeseci proveo u komi. Njegov oporavak je potom nastavljen u Lozani, prije nego što je u septembru 2014. prebačen na kućno liječenje u švicarskom Glandu.

Porodica Schumacher je izolovala njemačkog vozača od javnosti kako bi se u miru oporavio od povreda glave. Michael ima najbolju moguću njegu, a na njegovo liječenje je potrošeno nekoliko desetina miliona eura.

Pravih informacija o zdravstvenom stanju slavnog vozača nema, a ovog puta oglasio se Gerhard Berger, koji je veliki prijatelj porodice Schumacher.

“I dalje vjerujem u čudo. Zaista se nadam da ćemo uskoro da čujemo pozitivne vijesti o Schumacheru”, rekao je Berger i nastavio:

“Zaista je vrijedno divljenja kako se porodica nosi sa ovom situacijom. Mislim da je lijepo to što je Mick poslušao svoje srce i odlučio se za profesionalne trke. Naravno da je Michael uticao na Micka, ali on je i talentovan i u pravom okruženju zna da se nosi sa pritiskom. On je Schumaher i zna šta radi”.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of