Home Reprezentacija N/FSBiH PREGOVARA: Selektor neće biti ni Kodro, ni Osim, pojavilo se zvučno...

N/FSBiH PREGOVARA: Selektor neće biti ni Kodro, ni Osim, pojavilo se zvučno ime?

0
SHARE


Radna grupa za pregovore s potencijalnim kandidatima za selektora nogometne reprezentacije BiH uradila je svoj posao. Izvještaj će podnijeti na sjednici Izvršnog odbora NSBiH, koja će se održati 16.novembra.

Amar Osim i Meho Kodro slovili su kao najozbiljniji kandidati. Kao i javnost, tako i kvartet iz Radne grupe su podijeljeni.

S jedne strane Mostarci Duško Bajević i Sejo Kajtaz, a s druge Ivica Osim i Zvjezdan Misimović. I dok je mlađi Osim jasno i glasno poručio da je spreman za selektorsku poziciju, Kodro je bio nešto rezerviraniji. Što ne čudi, ako se zna kakvo iskustvo nosi iz kratke ere trenerskog rada u Sarajevu, te kratko kao selektor BiH.

Saznajemo, kako Kodro nije odbio ponudu, ali je postavio neke uslove.

Izvjesno je da Mehmed Baždarević nema nikakvih šansi da nastavi posao, jer u protekla dva ciklusa nije ostvario očekivani uspjeh.

Sportske saznaju kako su i u nogometnoj vladi podijeljeni po pitanju izbora selektora. Kako bi se proširio krug kandidata i pojedini čelnici NSBiH su pregovarali “na svoju ruku” ili s nalogom predsjednika Saveza.

U tom svjetlu treba gledati moguću kandidaturu Slavoljuba Muslina, ali i Roberta Prosinečkog.

Vrlo je moguće da Izvršni odbor samo “sasluša” Radnu grupu, odgodi izbor, te krene u drugu rundu pregovora s nekim drugim kandidatima.

-Reprezentacija će selektora dobiti do kraja decembra. Kodro i Osim nisu jedini kandidati. Javnost će se iznenaditi kada se otkriju još neka potencijalna imena- kazao je naš izvor iz NSBiH.

Savez je na mukama. Zato što žele zvučno ime, kvalitetnog selektora, da nije skup i da ima sluha za želje pojedinih članova Izvršnog odbora NSBiH. A takvih nema.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of