Home Ostali sportovi NEUTJEŠNI OTAC STRADALE ODBOJKAŠICE: Niko nije imao hrabrosti da mi kaže strašnu...

NEUTJEŠNI OTAC STRADALE ODBOJKAŠICE: Niko nije imao hrabrosti da mi kaže strašnu istinu!

0
SHARE


Erna Sinanović, bivša reprezentativka Bosne i Hercegovine u odbojci i jedna od najboljih sportistkinja Kalesije, poginula je u srijedu uvečer u saobraćajnoj nesreći koja se desila u naselju Gornje Vukovije.

Bila je jedna od najboljih odbojkašica u BiH u prethodnih 20 godina, a poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini Kalesije. U ovoj nesreći stradale su još dvije djevojke.

Šok i nevjerica vladali su u njenoj porodičnoj kući u kalesijskom naselju Miljanovci.

– Došao sam do Kalesija do Doma zdravlja, rekli su mi da nije dobro. Spremio sam se bio na najgore. Oni su već znali šta je bilo, ali nije lako nekome reći takvu vijest. Otišao do Tuzle, tamo su mi isto rekli da nisu stigli, da ne znaju… U međuvremenu, brat je nazvao sina i rekao šta se desilo… – opisao je Suljo Sinanović, Ernin otac, najteže trenutke svog života za Faktor.ba.

Porodica Sinanović jedna je od poznatijih na području Kalesije. Suljo Sinanović dugogodišnji je trener fudbalera kalesijske Bosne, njegov brat Sinan jedan je od najpoznatijih sportskih novinara u BiH, a drugi brat Fahrudin Sinanović je književnik i direktor Gradske biblioteke Kalesija.

– Poželio bih da se nikad nikome ne dogodi ovako nešto. Nažalost, stalno upozoravamo da se pazi, ali sudbina je htjela da se tako desi – priča Suljo Sinanović.

Kaže da je kćerku posljednji put vidio oko 15 sati na dan nesreće.

– Sjedili smo u kući i pili kafu snaha, supruga i Erna. Bio sam u Kalesiji da završim neke obaveze, zezali su me, pitali gdje sam bio… Malo sam prilegao, kada sam se probudio ona se spremala da ide… Nažalost, desilo se to što ne bih poželio nikome na svijetu – ispričao je Suljo Sinanović.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of