Home Reprezentacija NAJVEĆI AUTORITET U BH. NOGOMETU: “BiH nema kvalitet, Baždarević treba ostati”

NAJVEĆI AUTORITET U BH. NOGOMETU: “BiH nema kvalitet, Baždarević treba ostati”

0
SHARE


Legendarni Ivica Osim, gostovao je na N1, gdje je govorio o kvalifikacionom ciklusu za SP 2018. godine, selektoru Baždareviću i našim reprezentativcima…

“Mi čekamo da se nešto desi, pa da se spustimo na zemlju. Politika se dosta umješala u sportu u fudbal pogotovo. Fudbaleri ako izgube smatraju da su izdajice. Mi mislimo da smo najbolji, to je naša greška. Prvi poraz i odmah boom, to svi čekaju da napadaju. Baždarević treba ostati”, rekao je Osim između ostalog i dodao:

“Politika nije mijenjanje. Moramo znati da ekipa može i izgubiti. Previše često mijenjamo, živimo od toga. Previše je senzacija, prvi poraz i odmah tragedija. Rijetko analiziramo nešto. Ova reprezentacija BiH živi već dugo na istim igračima. Da li su oni toliko dobri kao što ljudi misle i da li oni daju na terenu koliko su plaćeni? Danas je nogomet trka i tehnika, a mi to nemamo. Sporo igramo i malo trčimo. U konkurenciji sa normalnim nogometnim zemljama, mi nemamo šanse. Skloni smo potcjenjivanju da nema niko bolji od nas. Naše ambicije su veće od realnih mogućnosti. Mi uživamo da napadamo Džeku, Pjanić ne smije biti povrijeđen.”

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of