Home Ino fudbal Najbogatiji fudbaler svijeta igra za mladi tim Leicestera: Faiq Bolkiah ima 19...

Najbogatiji fudbaler svijeta igra za mladi tim Leicestera: Faiq Bolkiah ima 19 godina i težak je 22,5 milijardi eura!

0
SHARE


Kad se priča o najbogatijim fudbalerima na svijetu, prva asocijacija su, vjerovatno, Lionel Mesi (Messi), Kristijano Ronaldo (Cristiano), Ibrahimović i Nejmar (Neymar).

Navedene zvijezde današnjice imaju astronomske zarade od ugovora i sponzora, ali najbogatiji fudbaler svijeta igra u mladom timu Lestera i zove se Faik Bolkija (Faiq Bolkiah). Tek mu je 19 godina, a već je težak 22,5 milijardi eura.

Njegov otac je Džefri Bolkija, princ od Bruneja, rođeni brat sultana te male azijske države Hasana Bolkije. Faik je rođen u Americi, gdje je i počeo da se bavi fudbalom. Kada se preselio u Englesku, trenirao je u akademiji Sautemptona da bi prije pet godina stigao do fudbalske škole Arsenala, a u Lesteru je od 2016. godine.

– Roditelji su me uvijek podržavali u želji da postanem fudbaler. Nisam razmaženo dijete nego neko ko želi da se bori kroz život – rekao je Faik u jednom od intervjua za britanske medije.

Procjenjuje se da princ Džefri ima 2.300 automobila i da je 2004. godine za 50. rođendan organizirao zabavu na kojoj je pjevao legendarni Majkl Džekson. Pokojni kralj popa dobio je honorar od 14 miliona eura.

Za reprezentaciji Bruneja odigrao je šest utakmica i postigao jedan gol, a čeka i na debi u prvom timu Lestera, a ako ne uspije postati profesionalac, za svoju budućnost ne mora se brinuti, piše Avaz.ba.

Svo bogatstvo ostat će Faiku, koji za sada, ipak, želi samo da igra fudbal.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of