Home Aktuelno Na udaru FBI zbog veza s Putinom i Trumpom: Ispitivali Fedora Emelianenka...

Na udaru FBI zbog veza s Putinom i Trumpom: Ispitivali Fedora Emelianenka u hotelskoj sobi!

0
SHARE


Slavni ruski borac Fedor Emelianenko imao je neočekivani susret uoči borbe protiv Franka Mira na prestižnom Belatoru 198.

Legendarnog MMA takmičara posjetili su u hotelskoj sobi agenti savezne kriminalističke policije (FBI), potvrdio je njegov menadžer Džeri Milen.

– FBI je došao u hotel i tražio Fedora. Bili su jako ljubazni. Popričali su s Fedorom nekoliko minuta, pričali su sa mnom. Jako su “cool” ekipa, to je sve što mogu da kažem – rekao je Milen.

Prisutni u dvorani

Menadžer je dodao je da je bio iznenađen posjetom, kao i da su agenti bili prisutni u dvorani tokom Fedorove borbe.

Spekuliše se da je Fedor Emelianenko na meti FBI zbog veza sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kao i američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovim ličnim advokatom Majklom Koenom.

Emelianenko i Trump se povezuju još od 2008. godine, kada se Rus borio u okviru promocije “Aflikšn”, a Trump bio jedan od suvlasnika organizacije u kojoj je Koen imao funkciju glavnog direktora.

Koen se trenutno nalazi pod kriminalnom istragom zbog moguće prevare i pronevjere novca. FBI je nedavno pretresao Koenovu kancelariju u Njujorku tražeći informacije vezane za seks skandal s porno zvezdom Stefani Kliford, kojoj je uoči predsjedničkih izbora platio da šuti o aferi koju je navodno imala s Trumpom 2006. godine. Također, Koen je povezan i sa eventualnim mješanjem Rusije u predsjedničke izbore u Americi 2016. godine, prenosi Kurir.rs.

Sa druge strane, “Posljednji imperator”, kako zovu Fedora, je dugogodišnji prijatelj sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Putin je često dolazio na njegove mečeve, a jedno vrijeme je bio i promoter borilačkih sportova u okviru ruskog ministarstva sporta.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of