Home Aktuelno Na MOSI igrama RS pokušali predstaviti kao državu, spriječio ih novinar! (FOTO)

Na MOSI igrama RS pokušali predstaviti kao državu, spriječio ih novinar! (FOTO)

0
SHARE

Međuopćinske omladinske sportske igre (MOSI) ove godine su održane po 54. put, a raspadom Jugoslavije igre su poprimile i međunarodni karakter.

Ove godine MOSI igre održane su u Pljevljima, a Goražde, Višegrad, Kalinovik, Novo Goražde, Rogatica, Rudo, Sokolac, Foča i Čajniče predstavljali su Bosnu i Hercegovinu.

To je bitno naglasiti jer se na jednom od jarbola tokom defilea i otvaranja samih igara pojavila i zastava Republike Srpske, nakon čega je uslijedila reakcija kolege novinara Almira Mehonića.

– MOSI igre se ove godine održavaju u Pljevljima. Međutim, i ove godine jedan od entiteta u BiH, odnosno entitet Republika Srpska, se predstavlja kao država. I nije ovo prvi put jer rukovodstvo MOSI konstantno radi na omalovažavanju BiH i njene cjelovitosti – napisao Mahonić na svom Facebook profilu, te dodao:

– Kada sam o ovome pisao prilikom MOSI u Prijepolju, opštinsko rukovodstvo je tada objasnilo da to nije zastava entiteta RS već narodna zastava Srbije bez grba. Ovaj slučaj u Pljevljima pokazuje da to nije istina.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of