Home Ostali sportovi Na Igrama samo jedno takmičenje ima pravu olimpijsku atmosferu!

Na Igrama samo jedno takmičenje ima pravu olimpijsku atmosferu!

0
SHARE


“Igre duhova”, tako njemački Bild izvještava sa Zimskih olimpijskih igara iz Pjongčanga.

Igre u Južnoj Koreji zasad su razočarale. Osim što organizatori imaju ogromnih problema s vremenskim uvjetima zbog kojih su odgođena mnoga takmičenja, sportaši su razočarani posjetom i atmosferom.

Manje od 100 navijača pratilo je kako Laura Dahlmeier dobiva zlato u biatlonu i pjeva njemačku himnu. Navodno je za biatlon prodano 60 posto ulaznica. Navodno, jer 60 posto tribina nije bilo popunjeno.

“A tako izgledaju i mnoga druga mjesta na Igrama. Tribine su slabo popunjene, uglavnom samo Korejcima”, piše Bild.

Nijemce ovo posebno boli jer je Južna Koreja na glasanju 2011. godine sa 63-25 u glasovima pobijedila Munchen.

“Ovo se nikad ne bi moglo vidjeti u Garmischu, Ruhpoldingu ili Königsseeju”, uvjeren je Bild, a njemački trener Gerald Honig Igre u Koreji nazvao je tragedijom.

Velika hladnoća

Svjetski prvak u biatlonu Simon Schempp broj gledatelja u Pjongčangu uporedio je s brojem posjetitelja na svojim treninzima u Oberhofu.

“Svemu tome dodajte i veliku hladnoću, snažan vjetar i prazna mjesta. Trgovine oko Olimpijskog stadiona prodaju mobitele i zanimljive maskote, ali nemaju to kome prodati”, pišu Nijemci i dodaju:

“Organizacija Igara koštala je više od osam milijardi eura. Novcem se mogu kupiti Igre, ali ne može dobra atmosfera. Prije nekoliko dana zaustavila su nas dvojica norveških navijača u potrazi za olimpijskom atmosferom. “Gdje su navijači, gdje su pabovi?” pitali su nas, a mi im nismo mogli pomoći. Olimpijski duh ovdje ne postoji, ovo su Igre duhova.”, prenosi Index.hr.

Samo jedno takmičenje ima pravu olimpijsku atmosferu – brzo klizanje na kratkim stazama. Tu se skupilo čak 14.000 navijača kako bi do zlata i olimpijskog rekorda vodilo 21-godišnju domaću nadu Lima Hyojuna.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of