Home Aktuelno Muzurović: RSBiH se nalazi u situaciji u kojoj se nikad nije nalazio...

Muzurović: RSBiH se nalazi u situaciji u kojoj se nikad nije nalazio u historiji!

0
SHARE

U hotelu Hills na Ilidži održana je press konferencija RSBiH, na kojoj se novinarima obratio novoizabrani direktor reprezntacije, Gordan Muzurović.

“Drago mi je što pratite rad rukometnih reprezentacija. Želim da izbjegnemo sve neuglasice i da u startu krenemo jednom pravilnom pričom. Sve stvari koji su vezane uz reprezentaciju BiH nemojte tražiti na drugim mjestima, ja vam stojim na raspolaganju”, rekao je Muzurović pa nastavio.

“Kao ozbiljan čovjek napisao sam mnoge prijedloge. Od mene je traženo da napišem pravilnik o reprezentacijama BiH, to sam i uradio. Nakon toga je uslijedila sjednica RSBiH, na čijem dnevnom redu bila reprezentacija. Kao ozbiljan čovjek, ne zbog svog imena, nego zbog reprezentacije, povukao sam svoju kandidaturu, jer reprezentacija BiH ne može biti na 13. od 14. tačaka. U međuvremenu ljudi iz Upravnog odbora su shvatili, zadužili predsjednika selektora da se obave razgovori na tu temu i došli smo do zaključka sve što sam napisao ranije bude usvojeno. U svemu tome ja sam imao dva izbora. Prvi izbor je bio da dam sebi ulogu posmatrača iz salonske atmosfere i da nemam nikakvu odgovrnost i imao sam drugi izbor, a to je da ludo hrabar čovjek opredijeli se rukometu i preda se radu. Odlučio sam drugi izbor, koji nema veze sa ličnim uslovima. Ja ću odgovorno reći da se RSBiH se nalazi u situaciju u kojoj se nikad nije nalazio u historiji. Imamo situaciju, gdje je RSBiH opterećen blokdom računa koji je nastao u prošlom periodu. dug je tri miliona KM. Ja nemam ingerenciju da se bavim tim stvarima. Ovom prilikom pozdravljam vas novinare koji ste objektivno sagledali cijelokupnu situaciju o stanju u bh. rukometu. Reprezentacija je elitni dio Saveza.”

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of