Home Aktuelno Mračne prognoze za velikog Schumachera!

Mračne prognoze za velikog Schumachera!

0
SHARE


Ugledni britanski neurohirurg Colin Shieff prokomentarisao je stanje legendarnog vozača Formule 1, Michaela Schumachera, a u razgovoru za AP dao je “mračne” prognoze.

On vjeruje da za Schumachera nema nade da će se ikada potpuno oporaviti, jer je jako dugo u stanju vještačke kome i potpuno je izgubio mišiće. Ističe da bi i u slučaju da je otvorio oči i počeo da govori, Schumacher sigurno izgubio pamćenje i da više ne bi bio ista osoba.

Velika šteta

– Priroda povrede i informacije koje imamo sugerišu da je njegov mozak pretrpio veliku štetu. Kao posljedica toga, njegov mozak ne funkcioniše kao moj ili vaš. Što je duže u takvom stanju, sve je teže očekivati poboljšanje. Situacija se gotovo sigurno neće popraviti – rekao je Shieff.

Schumacher je krajem decembra 2013. godine nakon pada na skijanju udario glavom u stijenu. Dugo je bio u vještačkoj komi u kojoj je najvjerovatnije i danas. Njegova porodica ne objavljuje informacije o njegovom stanju i uglavnom se sve svodi na to da njegova portparolka demantuje i tuži medije za svaku objavu vezanu za njegovo stanje, pa se sve uglavnom svodi na nezvanična saznanja iz krugova “bliskih porodici Schmacher”, prenosi Telegraf.rs.

– Za njega je svaki napredak – oporavak. Gotovo je sigurno da ne može da razgovara. Možda je u stanju da pokaže neka osjećanja – da je nesretan ili da mu nije ugodno. Ili možda može da gleda svoju djecu ili sluša muziku, ali potpuno se ne može oporaviti. Jako dugo je u ovakvom stanju i izgubio je mišiće. Čak i da je otvorio oči i počeo govoriti, došlo bi do gubitka pamćenja. On više ne bi bio ista osoba – rekao je Shieff.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of