Home Reprezentacija Mlada bh. reprezentacija u društvu evropskih velesila, ali do baraža je ostalo...

Mlada bh. reprezentacija u društvu evropskih velesila, ali do baraža je ostalo još dosta posla!

0
SHARE


Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, savladala je Vels sa 0:4 u petom kolu kvalifikacija za EP.

Ova pobjeda je izabranike Vinka Marinovića dodatno približila baražu u koji će ići četiri najbolje drugoplasirane selekcije iz devet grupa, dok će pobjednici direktno na EURO.

Zmajići su u grupi trenutno drugoplasirani sa devet bodova i gol razlikom plus devet. Kada se napravi trenutna tabela drugoplasiranih selekcija, BiH je na petom mjestu iza Slovenije, Rusije, Grčke. Na četvrtom mjestu je Njemačka također sa devet bodova ali boljom gol razlikom od naše selekcije. Šestoplasirana Španija ima isto devet bodova ali slabiju gol razliku.

Međutim, bitno je naglasiti da su neke reprezentacije odigrale svega tri utakmice, kao npr. Španija i za očekivati je da nakon martovskih utakmica iz te grupe drugoplasirana bude Sjeverna Irska sa deset osvojenih bodova.

Važno je napomenuti da će u ovoj borbi veoma bitna biti gol razlika, a Zmajevi su podsjećamo u prvom kolu deklasirali Lihtenštajn sa 6:0 i neće biti svejedno kojim će rezultatom slaviti i u gostima, pišu Sportske.

Pored pomenutog meča sa Lihtenštajnom pod moranjem su domaći trijumfi nad Velsom i Švicarskom, a utakmica koja će vjerovatno odrediti konačnu sudbinu Zmajića u kvalifikacijama će biti meč sa Rumunijom u gostima.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of