Home Bh. fudbal MIRNI PROTESTI u Zenici, navijači Čelika žele reprogram duga i novi statut!

MIRNI PROTESTI u Zenici, navijači Čelika žele reprogram duga i novi statut!

0
SHARE

Danas se na glavnom Gradskom trgu u Zenici okupilo više od 5.000 Zeničana, odnosno svih onih kojima je crno-crvena boja u srcu.

Nogometni klub Čelik proživljava najgore trenutke u svojoj historiji, klub je najveći sportski dužnik u državi, a lagano mu prijeti i gašenje. Glavni simbol Zenice je nogometni klub, a to vrlo dobro znaju ljudi koji vole Čelik, tako da su danas u velikom broju izašli na mirne proteste. Neformalna grupa građana “Za Čelik” i Udruženje “Robijaši 1988” zahtijevaju hitno potpisivanje reprograma duga, te usvajanje novog statuta kluba, piše sportsport.ba

Trenutno Čelik nema rukovodstva kluba, dugovi su preko 10 miliona KM, tako da je došlo 5 do 12, kako kažu svi ljubitelji kluba s Bilinog polja. Danas su navijači i simpatizeri kluba, mirnom šetnjom kroz čitav grad do stadiona, dlanovima i pjesmom pokazali koliko im je zaista stalo do kluba. Oni ističu da ne traže mnogo, samo jedan normalan klub, koji će transparentno poslovati, te da i oni jednog dana mogu voditi svoju djecu na ispunjeno Bilino polje, kao što su njih nekad očevi isto vodili.

IMG_2727

IMG_2706

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of