Home Aktuelno Mike Tyson je rekao: Bokserska kruna tjera ljude u ludilo, to je...

Mike Tyson je rekao: Bokserska kruna tjera ljude u ludilo, to je kruna od trnja, ali – Joshua je taj!

0
SHARE


Današnja subota rezervirana je za bokserski teškaški okršaj Engleza Anthonyja Joshue (28) i Novozelanđanina Josepa Parkera (26). Ulog večerašnjeg meča (22:50) na kardifskom Principality Stadionu su IBO, IBF te WBA i WBO pojasevi.

Kao neprikosnoveni aktuelni svjetski prvak s 20 nokauta u 20 mečeva, Anthony Joshua je izraziti favorit. Novom bi se pobjedom ovjenčao i WBO pojasom, jedinim koji mu nedostaje u vitrinama i koji je trenutno u vlasništvu Josepa Parkera.

Epskom pobjedom nad Ukrajincem i službeno je bilo obznanjeno kako je svijetom zavladao novi bokserski kralj.

Veliki podvig

“Titula svjetskog teškaškog šampiona tjera ljude u ludilo. To je kao kruna od trnja. Svi te žele iskoristiti za nešto. To je kao da si predsjednik Sjedinjenih Američkih Država”, izjavio je čuveni Mike Tyson nakon što je Anthony Joshua svakodnevno punio novinske naslovnice, prenosi Index.hr.

Pobjedom protiv Josepa Parkera ponovio bi podvig Lennoxa Lewisa, sunarodnjaka koji se 1999. godine ovjenčao IBO, IBF te WBA i WBO pojasevima. Također, pobjedom bi bio na pragu titule svjetskog unificiranog svjetskog teškaškog šampiona jer bi mu još jedino preostalo osvajanje WBC pojasa, pojasa koji je još oko struka Amerikanca Deontayja Wildera.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of