Home Reprezentacija Meho Kodro ima poseban zahtjev za N/FSBiH?

Meho Kodro ima poseban zahtjev za N/FSBiH?

0
SHARE

Meho Kodro, nekadašnji proslavljeni bh. napadač, bivši selektor BiH, koji je sjedio i na klupi FK Sarajevo, uz Amara Osima za sada je jedini kandidat za klupu fudbalske A reprezentacije BiH.

Legendarni Mostarac sjedi na klupi Servettea, s kojim se bori za ulazak za elitni razred švicarskog fudbala. Njegova ekipa trenutno je na drugoj poziciji, sa pet bofova manje od lidera Xamaxa.

Put ka švicarskoj eliti mogao bi biti zaustavljen ukoliko Kodro dobije povjerenje bh. fudbalske vlade i ako naslijedi Mehmeda Baždarevića. Ipak, kako nezvanično saznajemo, Kodro bi mogao ostati na klupi Servettea, čak i da bude izabran za selektora Zmajeva.

Iako nam to niko iz N/FSBiH nije mogao potvrditi, bivši napadač Barcelone, tokom razgovora sa Zvjezdanom Misimovićem i Seadom Kajtazom (članovi Komisije za izbor selektora) navodno je naglasio kako bi volio ostati u švicarskom klubu, gdje želi završiti započeto, a to je plasman u elitni razred švicarskog fudbala.

S obzirom na to da reprezentacija BiH do marta naredne godine nema zvaničnih utakmica, iz Saveza su voljni su udovoljiti Kodri… Ako ništa zbog nepravde koja mu je priređena prije devet godina. Podsjetimo, tada je na klupi BiH sjedio od 5. januara do 16. maja 2008. godine, kad je smijenjen od strane rukovodstva N/FSBiH zbog protivljenja igranju utakmice protiv Irana.

Da li će biti ispunjen Kodrin zahtjev, mogli bismo saznati 16. novembra za kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se “otvoriti rasprava” o novom selektoru, a možda i izabrati ime trenera koje će naslijediti Mehmeda Baždarevića. Uz Kodru, Komisija za izbor selektora do sada je obavila razgovore sa Amarom Osimom, a kao kandidat spominje se i Robert Prosinečki.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of