Home Ino fudbal LICEMJERNI GRCI: Žalili se na dešavanja u Zenici, a sinoć radili i...

LICEMJERNI GRCI: Žalili se na dešavanja u Zenici, a sinoć radili i gore stvari!

0
SHARE


Zabrana igranja na stadionu Bilinom polju, kazna od 30.000 švicarskih franaka i upozorenje, sankcije su koje je FIFA izrekla NFSBiH nakon meča BiH – Grčka.

Razlozi za to su bili zvižduci sa tribina tokom intoniranja himne Grčke, zatim ubacivanje predmeta u teren, provokativnih transparenti i slično.

Heleni su se nakon toga na sav glas žalili i potencirali priču o neprijateljskoj atmosferi u Zenici te je FIFA-ina reakcija bila i očekivana.

Međutim, “prepošteni” Grci su veoma brzo zaboravili sva ta dešavanja te su sinoć na Karaiskakisu tokom meča protiv Hrvatske radili i gore stvari.

Himna naših istočnih komšija je žestoko izviždana, na tribinama se nalazio veliki broj zastava Srbije koje su za cilj imati isprovocirati Vatrene. Istaknuta je i zastava Velike Grčke koja je ranije izazvala grubu reakciju Albanije zbog dešavanja tokom Prvog svjetskog rata, pišu Sportske.

FIFA će kazniti Grčku, ali vidjet ćemo da li će krovna kuća fudbala pokazati dostojanstvo i karakter i postupiti na isti način kao što je to bilo poslije dobro poznatih dešavanja na Bilinom polju.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of