Home Aktuelno Legendarni teniser otišao u penziju pred Federerom! (VIDEO)

Legendarni teniser otišao u penziju pred Federerom! (VIDEO)

0
SHARE


Roger Federer nastavlja sa sezonom iz snova, pošto je lagano ušao u polufinale Indian Wellsa pobjedom nad Hyeonom Chungom u četvrtfinalu sa 2:0 (7:5, 6:1), a u polufinalu ga čeka duel protiv Borne Ćorića, koji je bio bolji od Kevina Andersona sa 2:1.

Ipak, meč je pomalo ostao u shenci oproštaja Tommyja Haasa, koji je zvanično izjavio da je završio karijeru. To je uradio pred publikom neposredno poslije meč Federera i Chunga, koji je njegov veliki prijatelj lagano dobio.

Zvanični oproštaj

– Smatram se se izuzetno sretnim što sam imao priliku da profesionalno igram tenis i da tako zarađujem za život više od dvije decenije – izjavio je 39-godišnji njemački teniser na svom zvaničnom oproštaju od igračke karijere, koji je upriličen u Indian Wellsu, gdje već drugu godinu zaredom obavlja ulogu direktora ovog ATP i WTA turnira.

– Kroz sport sam stekao dragocjena prijateljstva, imao sam priliku da putujem svijetom i brojne mogućnosti za stvaranje nevjerovatnih uspomena. Tenis me je naučio mnogo o tome šta znači suočavati se sa izazovima, boriti se i prevazilaziti poteškoće.

– Roditeljima, porodici, supruzi i djeci zahvaljujem na svoj ljubavi i podršci koju su mi pružili tokom godina, a gledaocima zahvaljujem što su navijali za mene kroz cijelu karijeru – zaključio je Haas u emotivnom govoru.

Haas je inače svoj posljednji meč odigrao još u avgustu, kada je izgubio u 1. kolu turnira u Hamburgu. Ono čime će moći da se ponosi jeste podatak da je posljednju pobjedu u karijeri ostvario upravo protiv Rogera Federera, u junu na turniru u Štutgartu, i to na travi, prenosi Telegraf.rs.

Haas je imao jedinstven stil igre, svojevremeno je bio i 2. teniser svijeta, ali su njegovu karijeru obilježile i neke teške povrede zbog kojih nije mogao da pokaže svoj puni potencijal. Ipak, zaradio je od tenisa 13.600.000 dolara, i osvojio je 15 titula.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of