Home Bh. fudbal Krčmarević: Nazovite ga i sami pitajte koliko sam mu pomogao!

Krčmarević: Nazovite ga i sami pitajte koliko sam mu pomogao!

0
SHARE

Avantura Slobodana Krčmarevića na klupi Željezničara je zvanično počela jučer.

Srbijanski stručnjak je predstavljen na Grbavici, nakon čega je odradio i prvi trening sa Plavim.

Krčmarević je imao i obaveza prema medijima. U intevju za 1921.ba govorio je očekivanju i zadacima, te mladim igračima na koje će se obratiti posebna pažnja.

Trenerska karijera

“Trenersku karijeru sam počeo u Partizanovoj akademiji koja slovi za jednu od najboljih u Evropi. Željo je prepoznatljiv po mladim igračima. Ko je gledao trening mogao je da vidi da sam stalno nad glavom mladim igračima. Kada bih došao ovdje i napravio nešto od Modića, Šabanadžovića, Hajdarevića, Zajmovića… smatrao bi to uspjehom. Volio bih da nađete telefone i okrenete Stevana Jovetića i da ga pitate koliko sam mu pomogao u karijeri dovođenjem u Partizan, sa Aleksadrom Kolarovom je slično, mislim da će toga sigurno biti i ovdje”, rekao je Krčmarević.

Govorio je i Krčmarević o pritisku koji ga očekuje na klupi.

“Ja sam čitav život pod pritiskom, bio bih glup da nisam svjestan, to se očekuje, na sastanku s fudbalerima sam rekao ko nije u stanju da se nosi s pritiskom, u problemu smo, jer ako krene da nam zvižde, meni će prvom zviždati, moramo prvo vratiti navijače na stadion, da natopimo dres znojem i da igramo dobar fudbal”, dodao je novi trener Željezničara.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of