Home Fight club Kontroverzna pobjeda prvaka: Odbranio titulu tehničkim nokautom nakon kardinalne greške sudije! (VIDEO)

Kontroverzna pobjeda prvaka: Odbranio titulu tehničkim nokautom nakon kardinalne greške sudije! (VIDEO)

0
SHARE


Andre Ward savladao je Sergeya Kovaleva tehničkim nokautom u osmoj rundi, nakon čega je ruski bokser odmah prigovarao kako su udarci, koji su do toga doveli, bili ilegalni.

Ponovljena snimka je pokazala kako je bio u pravu.

I to je velika šteta, budući da je meč bio puno uzbudljiviji i zanimljiviji od njihovog prvog susreta, iz novembra prošle godine. Tada je također postojala kontroverza, budući da su mnogi smatrali kako je Ward nezasluženo slavio sudijskom odlukom. Zato su se svi nadali da bi ovog puta moglo doći do prekida. I došlo je, ali na kraju ispada još veći kaos, budući da je krajnji rezultat zapravo došao nakon velike greške možda i najboljeg svjetskog bokserskog sudije, Tonya Weeksa.


Andre Ward vs Sergey Kovalev 2 Hightlights-Post… by lopta-je-okrugla

Ward je osjetio svoju priliku te je odlučio napasti u drugoj polovini osme runde. Još jedna serija udaraca u tijelo izaziva grimasu na licu Kovaleva, ali prave probleme pravi desni kroše tačno u bradu Rusa. Kovalev je osjetio da je ugrožen je te krenuo u klinč s oko pola minute do kraja runde. Iz tog klinča Ward pogađa seriju udaraca u tijelo, Kovalev je na to klonuo, a sudija Weeks je došao i prekinuo meč smatrajući da Rus nije u stanju nastaviti te je Ward došao do pobjede tehničkim nokautom, prenosi Fightsite.

Kovalev je nešto rekao sudiji te je otišao u svoj kut. Nakon meča je izjavio kako smatra da je čak tri puta pogođen ilegalnim udarcima ispod pojasa. Nažalost po Warda i sam boks, usporene snimke su dokazale kako je u potpunosti bio u pravu. Čak i da udarci nisu bili ilegalni, većina analitičara i novinara smatra kako ovo nije bila situacija za prekid, nego da se Kovalevu trebalo brojati. Tako je Ward obranio titulu, no uz još veću kontroverzu nego onu uz koju je došao do nje.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of