Home Aktuelno KO, ŠTA, KOME: Predsjednik Slobode: Scenariji o kojim se priča su veoma...

KO, ŠTA, KOME: Predsjednik Slobode: Scenariji o kojim se priča su veoma ružni, ali…

0
SHARE


Samo sedam dana nakon što je Edis Mulalić u Gabeli najavio da Mladost neće uprljati obraz te da će taj klub imati jednak tretman prema svim rivalima u Ligi za opstanak, ovaj stručnjak u nedjelju navečer neočekivano je podnio ostavku.

Sportska javnost počela je da sumnja u regularni rasplet borbe za opstanak. Krneule su priče kako će se Mladost tek revijalno odigrati u dvomeču sa Čelikom, kako bi se zeničkom klubu omogućio opstanak u Premijer ligi, na račun nekog trećeg, a u ovoj trenutnoj situaciji, bila bi to Sloboda.

Tim povodom kontaktirali smo i predsjednika Slobode Senada Mujkanovića. O špekulacijama nije želio govoriti, niti optuživati neku od strana za nečasne radnje. Uvjeren je da će Sloboda sačuvati prednost te ostvariti rezultate na zelenom terenu koji će joj garantovati učešće u Premijer ligi i naredne sezone.

“Svakakvih sam informacija dobio. Scenariji o kojim se priča su veoma ružni i naravno da to dolazi do nas. Sve je u našim rukama i to što je u našim rukama pokušat ćemo da iskoristimo”, kaže za Sportske.ba” Senad Mujkanović, koji se potom nadovezao:

“O regularnosti ne bih iznosio nikakav stav sada. Gledat ćemo da se sami brinemo o sebi. Nemamo nekih argumenata da u nekog sumnjamo. Najavažnije je da se skoncentrišemo na utakmice. Imamo četiri utakmice kod kuće i dvije na strani. Sve je u našim rukama i borit ćemo se”, poručio je.

Čelik šest kola prije kraja prvenstva ima šest bodova manje od Slobode te osam od GOŠK-a, a kako sada stvari stoje, čeka nas žestoka borba za opstanak u Premijer ligi BiH. Slučajno ili ne, Slobodi su u posljednje dvije ligaške utakmice sudije propustile dosuditi dva jedanaesterca te su takvim odlukama direktno utjecali na rezultat.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of