Home Košarka JEZIVO: Košarkašu Olimpije u Beogradu spašavali ŽIVOT! (FOTO)

JEZIVO: Košarkašu Olimpije u Beogradu spašavali ŽIVOT! (FOTO)

0
SHARE

Jan Špan, košarkaš Olimpije, doživio je jezivu povredu na utakmici protiv FMP u Železniku u susretu 21. kola regionalne ABA lige.

Slovenac je nakon sudara sa Namanjom Nenadićem pao u nesvijest. Doktori su odmah ukazali pomoć košarkšu, koji je iz dvorane u Železniku hitno prebačen u Urgentni centar. Sa njim u pratnji bili su predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović i jedan član Uprave ljubljanskog kluba.

Španu je pukla jagodična kost, zbog čega je postojala opasnost od izljeva krvi u mozak, ali doktori su dobro reagovali i spasili mu život. Špan je zaradio i potres mozga. Istegao je i vrat, te osjeća glavobolju, ali s njim će sve biti u redu i već su ga pustili da se vrati u Sloveniju, gdje će nastaviti liječenje.

– Cijelu sam noć bio uz njega. Pukla mu je jagodična kost i postojao je veliki strah da ne dobije izliv krvi u mozak. Uz pomoć naše doktorice Suzane Milutinović vratili smo momka, oporavili ga i nasreću, sve je dobro završilo. U Ljubljani će na operaciju frakture – rekao je Čović za Blic.

Olimpija je u dramatičnoj završnici savladala ekipu FMP rezultatom 86:81.

će

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of