Home Aktuelno Jajčanin Dalibor Jurinović sudi utakmicu Lige prvaka u rukometu!

Jajčanin Dalibor Jurinović sudi utakmicu Lige prvaka u rukometu!

0
SHARE


Jedan od mnogobrojnih uspješnih sportaša Jajca je i Dalibor Jurinović, sudija Evropske rukometne federacije – EHV. Zajedno sa svojim kolegom Markom Mrvicom, Dalibor će suditi utakmicu četvrtfinala Lige prvaka u rukometu koja će se odigrati 29. aprila 2017. godine.

Rukometnu karijeru Dalibor započinje 1989. u mlađim dobnim grupama rukometnog kluba Jajce (BiH), a nastavlja je u Zadru (RH) 1992. gdje se seli s svojom porodicom. U rukometnom klubu Zadar igra za juniore i seniore sve 1998. godine – u tom razdoblju vezani su najveći uspjesi rukometnog kluba Zadar koji postaje viceprvak prvenstva Hrvatske i polufinalist Kupa EHF-a, piše Senzor24.

Početkom 1998. Dalibor prestaje s aktivnim igranjem i u septembru 1998. počinje jedno važno razdoblje u u njegovom životu kada postaje članom Udruženja hrvatskih rukometnih sudija i kreće sa rukometnim suđenjem. Od početka sudi sa s svojim današnjim partnerom Markom Mrvicom.

Dvije godine sude 2. HRL, a nakon toga uvršteni su na listu 1 B HRL gdje se zadržavaju godinu dana, a iza toga uvršteni su na listu sudija 1. HRL. U Grčkoj 2009. godine polaže ispit za stjecanje kategorije sudija Evropske rukometne federacije – EHF.

Najveći uspjesi suđenja do sada su Evropsko prvenstvo U20 (muški u Slovačkoj održano 2010. godine i utakmice Lige prvaka u sezoni 2010/11. Od septembra 2010. član je Upravnog odbora UHRS-a, a iza njega je obnašanje dužnosti Predsjednika Zbora rukometnih sudija Zadar.

Dalibor je oženjen i ponosni otac dvije prekrasne djevojčice Leone i Lane.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of