Home Aktuelno Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza Bosne i Hercegovine!

Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza Bosne i Hercegovine!

0
SHARE

Sportski savez Bosne i Hercegovine (SSBiH) organizira manifestaciju proglašenja Izbora sportiste i sportske ekipe Bosne i Hercegovine.

Izbor će biti održan 26. januara 2017. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, a rok za dostavu prijedloga za izbor sportiste i sportske ekipe BiH je 15. januar 2017. godine, saopćeno je iz Sportskog saveza BiH.

U skladu s pravilima, za izbor se mogu predložiti pojedinci i ekipe koji su u 2016. godini postigli najznačajnije rezultate u nacionalnom prvenstvu, međunarodnim i svjetskim takmičenjima, koje je organizirao Međunarodni olimpijski komitet, svjetske ili evropske sportske federacije.

Za specijalna priznanja mogu se predložiti pojedinci i ekipe koje su u 2016. godini ili ranije, u kontinuitetu postigli značajniji sportski rezultat ili na drugi način daju doprinos u razvoju sportskog stvaralaštva ili je doprinos ostvaren amaterskim odnosno profesionalnim radom u oblasti naučno-istraživačkog i publicističkog rada.

Priznanja se dodjeljuju za najuspješnijeg sportistu u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješnijeg trenera, ekipu u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješniju državnu selekciju (sportske igre), najuspješnijeg sportistu studenta, juniorku i juniora, fair play, te posebno priznanje “Mirza Delibašić”.

Specijalne nagrade su sportske nade BiH, doprinos za popularizaciju i razvoj bh. sporta, vrhunski međunarodni rezultat, top 10 sportista u BiH, ambasador sporta i nagrada za životno djelo.

Prema pravilima, iz jednog sportskog strukovnog saveza mogu se dodijeliti najviše dvije glavne nagrade, bez obzira na broj predloženih kandidata i kategoriju priznanja.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of