Home Ostali sportovi Imala je 15 godina: Seksualno me zlostavljao timski doktor… (VIDEO)

Imala je 15 godina: Seksualno me zlostavljao timski doktor… (VIDEO)

0
SHARE


Ally Raisman (23) na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojila je zlato i dva srebra, ali nakon povratka u SAD, umjesto slavlja, otišla je na razgovor u FBI. Tema je bio zloglasni Larry Nassar, liječnik američke reprezentacije koji je na tom mjestu bio više od 20 godina i kojeg je za seksualno zlostavljanje optužilo preko 130 djevojaka.

– Imala sam samo 15 godina. Vidim da se stalno ponavlja pitanje zašto smo dosad šutjele. Pa zar je to bitno?! Zašto niko ne pita šta su u američkom timu radili kako bi spriječili ovakve stvari?! Zašto niko ne pita kako je Larry Nassar manipulirao sa svim tim djevojkama i zašto su se bojale reći što se dogodilo? Jesam li ljuta? Nego što! Bijesna sam – rekla je Aly Raisman, jedna od najuspješnihih američkih gimnastičarki.

POGLEDAJTE VIDEO

Na posljednje dvije olimpijske smotre, u Londonu i Riju, osvojila je šest medalja, od toga tri zlata, ima i dva svjetska timska zlata, dvostruka je nacionalna prvakinja i najpoznatija američka olimpijka koja je optužila Larryja Nassara.

– Ne mogu biti mirna, kad mi prilaze sve te djevojčice, traže me autogram, sliku… Jednostavno, svaki put kad ih pogledam kako se smiju pomislim na ono što se dogodilo i želim napraviti nešto kako one nikad ne bi morale proći kroz tako nešto – rekla je Aly Raisman, koja je napisala knjigu ‘Fierce’, u kojoj je opisala strašno iskustvo.

Nedavno je i njena kolegica McKayla Maroney također otkrila kako ju je zlostavljao Larry Nassar i to kad je imala samo 13 godina.

– Kad god je mogao, tražio je da dođem na njegove ‘tretmane’. Nikad neću zaboraviti jednu noć, to mi je bilo najstrašnije iskustvo u životu. Naša šutnja predugo je pogrešnim ljudima davala moć, vrijeme da izađemo sa svime u javnost, nikad nije kasno – rekla je McKayla Maroney, prenosi 24sata.

Larry Nassar trenutno je u pritvoru zbog posjedovanja dječje pornografije, što je priznao i čeka suđenje za to. Osim toga, sudit će mu i za seksualno zlostavljanje gimnastičarki što je negirao.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of