Home Reprezentacija Hrvati se pitaju ko je kriv što će Šimunović igrati za BiH!

Hrvati se pitaju ko je kriv što će Šimunović igrati za BiH!

0
SHARE


Jozo Šimunović odlučio je: Više neću čekati poziv Hrvatske, igrat ću za reprezentaciju BiH!

Čovjeku je dojadilo čekati poziv Ante Čačića, nadati mu se, pa svaki put više i ne zna kako izbjegavati pitanja javnosti kako to da nije u reprezentaciji. Porazgovarao je s Mehmedom Baždarevićem, osjetio se poželjnim i izabrao domovinu svojih roditelja.

I dok se navijači BiH neće toliko zamarati pitanjem ko je zaslužan za otimanje mladog reprezentetivca Hrvatske i pouzdanog stopera Celtica kojem su tek 22 godine, u Hrvatskoj se javlja pitanje ko je kriv za taj propust. Odnosno: je li to uopće propust?

Gledajući na prvu, Jozo Šimunović svakako je štoper koji je imao budućnost u hrvatskoj reprezentaciji. Ali ne i – sadašnjost.

Na stranu igrači koji su popunjavali rupu u Kini i Los Angelesu (gdje Šimunović ionako nije ni mogao ići), kad se složi najjača hrvatska odbrambena postava, mislite li da bi Šimunović trebao biti ispred Ćorluke, Vide, Lovrena, Jedvaja ili Mitrovića?

Dojma smo da uopće nije sporno da je Jozo zaslužio poziv (pogotovo onaj telefonski iz saveza, kao znak pažnje i brige dok se liječio od ozljede), ali da nije imao mjesto u prvih 11. Ni blizu. Mogao je doći kao peti, šesti izbor za stopera.

S druge strane, jednako tako nije dvojbeno da bi nakon ovoga ciklusa i SP-a u Rusiji Šimunović postao redovni član kockastih. Jer Ćorluka je u godinama i nagrižen ozljedama, piše Goal.

No, Jozo nije imao strpljenja čekati, pogodila ga je i ta ljudska nebriga HNS-a, Mehmed Baždarević je reagirao i doveo zmajevima vrlo talentiranog štopera.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of