Home Ino fudbal HISTORIJA SE PONAVLJA: Dva gradska rivala uskoro će dijeliti isti stadion!

HISTORIJA SE PONAVLJA: Dva gradska rivala uskoro će dijeliti isti stadion!

0
SHARE

Iako još nema službene potvrde, britanski mediji danas donose veliku vijest. Manchester United i Manchester City mogli bi ponovno imati zajednički dom.

Za navijače i jednog i drugog kluba iz Manchestera zanimljive, a možda i neugodne vijesti!

Manchester United uskoro kreće u renoviranje svog Old Trafforda, a glavni zahvat će biti proširivanje kapaciteta tribine “Sir Bobby Charlton“. Naravno, čitava rekonstrukcija će dosta dugo trajati tako da će „crveni vragovi“ privremeno ostati bez svog domaćeg terena.

Logičan slijed dešavanja je bio da United zamoli City za pomoć, na što su „građani“ i pristali. Dakle, United i City će određeno vrijeme dijeliti isti stadion.

Ovo nije prvi put da klubovi iz Manchestera dijele isti „dom“. Sredinom prošlog stoljeća oba su kluba čak osam godina nastupala na istom terenu Maine Roadu, starom stadionu Cityja. Naime, Old Trafford je bio oštećen uslijed bombardiranja u Drugom svjetskom ratu pa su privremeno bili podstanari kod gradskog rivala.

Da ne bi bilo zabune, City ovu uslugu Unitedu ne radi iz samilosti nego radi dobre zarade. U Cityu znaju da United jako dobro stoji što se financija tiče, tako da će „stanarina“ za Etihad sigurno biti „masna“.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of