Home Aktuelno Gordan Muzurović otkrio novi detalj u “slučaju Nuić”!

Gordan Muzurović otkrio novi detalj u “slučaju Nuić”!

0
SHARE


Evropska rukometna federacije (EHF) jučer je, poslije više od mjesec, na svojoj zvaničnoj internet stranici verifikovala rezultat meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Švicarske.

Susret u kojem su 13. januara izabranici Bilala Šumama slavili s 21:15 poslije žalbe Švicaraca zbog nastupa Tomislava Nuića, koji se zbog propusta delegata nije našao u zapisniku iako je uredno prijavljen, registrovan je službenim rezultatom 10:0 u korist Švicarske.

Posljednji dan

Danas je bio posljednji dan roka za Rukometni savez Bosne i Hercegovine za dopunu žalbe na odluku EHF-a u “slučaju Nuić”.

– EHF je jučer na svojoj zvaničnoj internet stranici verifikaovao rezultat. Isto tako je dugo vremena bilo naznačeno da rezultat nije verifikovan. Mi smo našu žalbu već poslali, a danas je bio posljednji rok za dopunu žalbe. Već od sutra kreću zasjedanja u vezi sa cijelim slučajem – kazao je na početku razgovora za Faktor direktor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Gordan Muzurović.

Zanimalo nas je konkretno znaju li u RSBiH je li sličan slučaj EHF rješavao ranije.

– Sličan slučaj nećete naći nigdje jer ih nije bilo. Nije ih bilo zato jer su se delegati pridržavali pravila, što i nije bio slučaj kada je riječ o slovenskom delegatu Darku Repenšeku – objasnio je Muzurović.

Direktor reprezentacije, čovjek koji je u posljednje vrijeme mnogo energije utrošio na rješavanje situacije koja je totalno zamršena nepoštivanjem pravila slovenskog delegata, otkrio nam je jedan detalj o kojem do sada nije pričao.

– Zaista ne znam zašto ljudi konstatno ignorišu činjenicu da je dva plus dva četiri? Ne znam, fakat. Ipak, reći ću vam jedan detalj koji nisam spomenuo nikad ranije. Taj čovjek (delegat) je 30 minuta prije utakmice zahtijevao blic-pasošku kontrolu, na što prema pravilima ima pravo. Blic-pasoška kontrola prodrazumijeva nasumičnu kontrolu tri pasoša od njih ukupno 16. I pogodite čiji je pasoš bio među ta tri? Pogađate? Nuićev, a osim njegovog “izvučeni” su i pasoši Faruka Vražalića i Admira Ahmetaševića. Sve to delegat nije ni mogao provjeriti jer kod sebe nije imao play-listu – otkrio nam je Muzurović.

Osim što nam je otkrio novi, itekako zanimljiv, detalj u “slučaju Nuić”, direktor reprezentacije BiH kazao nam je kako je dodatno razočaran odlukom o suspenziji i kazni Vladimira Vranješa.

– Vladimir Vranješ biva kažnjen s 500 eura i dvije utakmice suspenzije, a za mnogo gore prekršaje nad Terzićem i Vranješom, Švicarci ne bivaju kažnjeni. Zašto? Zato što se mi nismo žalili jer smo smatrali i smatramo da je rukomet takav sport, gdje su žestoki dueli skoro pa normalni – rekao je na kraju razgovora za naš portal Gordan Muzurović.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of