Home Reprezentacija Gdje je video tehnologija bila 21. juna 2014. godine!? (VIDEO)

Gdje je video tehnologija bila 21. juna 2014. godine!? (VIDEO)

0
SHARE


Utakmicom Rusija – Novi Zeland jučer je i zvanično počeo Kup konfederacija, a danas su odigrana još dva meča. U noćnom terminu Čile je savladao Kamerun, dok u prvom današnjem susretu nije bilo pobjednika u meču između Portugala i Meksika (2:2).

Možda pobjednika nije bilo u prvom današnjem meču, ali zato je na obje utakmice bilo spornih situacija da je morao reagovati “video asistent”.

Tehnologija koju FIFA testira za potrebe narednog Svjetskog prvenstva danas se u dvije situacije ispostavila kao ispravna i neophodna “alatka” ukoliko se ljudske tj. sudijske greške žele smanjiti na minimum.

Na prvom meču između Portugala i Meksika opravdano je poništen gol Pepea, jer se defanzivac Selecaa nalazio u nedozvoljenoj poziciji, pa je Nestor Pitana nakon reakcije svog kolege iz “video kabine” poništio gol bivšeg fudbalera Reala.

Ista situacija desila se i na drugom susretu. Ovoga puta Slovenac Damir Skomina bio je primoran poslije dojave od “video asistenta” poništiti pogodak Artura Vidala u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Čini se da se uvođenje “video asistenata” pokazuje kao pravi potez, no mnogi navijači Bosne i Hercegovine sada se vjerovatno ljutito pitaju gdje je ova tehnologija bila 2014. godine, kada je jedan od pomoćnika Petera O'Learyja sa Novog Zelanda podigao zastavicu i signalizirao ofsajd Edina Džeke, iako Dijamant nije bio u nedozvoljenoj poziciji, prenosi Faktor.

Za ovom šansom iz susreta sa Nigerijom i tri godine nakon debitantskog nastupa Zmajeva na Mundijalu žale mnogi u BiH, a za tri dana će se navršiti tačno tri godine od pomenute utakmice i sporne situacije kada je Jan Hendrik Hintz bez razloga podigao zastavicu. Samo on zna zašto.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

  Subscribe  
Notify of