Home Aktuelno Fudbalski klub kažnjen oduzimanjem 54 boda!

Fudbalski klub kažnjen oduzimanjem 54 boda!

0
SHARE

Grčki fudbal pun je kontroverzi. Sukobi na tribinama, finansijski problemi, doživotne suspenzije…, samo su neke od specifičnosti u ovoj zemlji.

No, ono što je doživio drugoligaša Acharnaikos bizarnije je od svega navedenog.

Klub iz Acharnesa, koji je osnovan 1953. godine, prošlu je sezonu u Drugoj ligi završio na 13. mjestu i osigurao opstanak. Ipak, godinama unazad Acharnaikos nije isplaćivao plaće svojim igračima, pa su ga neki od njih i tužili.

Grčki savez upozoravao je klub da morao vratiti dugove, ali mu teška finansijska situacija nije dozvoljavala da to i ostvari. Devet fudbalera su dobili klub na sudu, a Savez je kaznio klub s 27 bodova minusa ove sezone.

Ali, tu nije kraj problemima. Acharnaikosu je postavljen uvjet da za pet dana isplati dugovanja ili će dobiti još 27 bodova kazne. Naravno, nije uspio pa je prvenstvo krenuo s nevjerojatnih 54 boda minusa! Odluka suda je konačna i klub nema pravo žalbe, pa će vjerojatno u bliskoj budućnosti istupiti iz lige u kojoj je do sada odigrano šest kola.

Acharnaikos je na startu pobijedio Apollon Larissu s 1:0, nakon čega je upisao pet poraza zaredom i sada ima -51 bod na tabeli.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of