Home Aktuelno Fudbaler je 7 godina proveo u invalidskim kolicima, a na dan vjenčanja...

Fudbaler je 7 godina proveo u invalidskim kolicima, a na dan vjenčanja je učinio nemoguće!

0
SHARE

Nekadašnji igrač američkog nogometa Chris Norton napravio je pravi podvig kada je kao mladoženja odšetao do oltara kako bi se oženio svojom voljenom mladom, uprkos povredi kičme, zbog koje je bio u invalidskim kolicima posljednjih sedam godina.

Norton je nakon nekoliko godina fizikalne terapije, treninga i pomoću partnerke hodao duž nešto manje od sedam metara dugog prolaza ruku pod ruku sa svojom mladom Emily Summers.

Ljubav života

“Bilo je nevjerovatno jer sam to radio sa Emily. Ona je ljubav mog života. Čudesna žena bez plašta. Uradili smo to zajedno kao par, ekipa. Bilo je nevjerovatno”, rekao je on.

Inače, Norton je preživio povredu kičme kada je imao 18 godina igrajući američki nogomet za Luther koledž i ostao je paralizovan od vrata naniže sa samo tri posto šanse da će ikada više hodati.

Međutim, Chris je voljan da pokuša sve što može kako bi mogao da hoda, a najveća želja mu je bila da hoda na vjenčanju.

Nakon povrede postao je motivacioni govornik koji pokušava da prenese svoju poruku ostalima, a bračni par radi na knjizi i dokumentarcu “Sedam metara” koji bilježe sve od njegove povrede 16. oktobra 2010. pa sve do njegovog odlaska pred oltar.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of