Home Ino fudbal Evo šta Palestinci traže od Messija?

Evo šta Palestinci traže od Messija?

0
SHARE

Palestinci na Zapadnoj obali pozvali su Argentinu da odustane od prijateljske utakmice protiv Izraela koja bi trebala biti odigrana u Jerusalemu, javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinci su se na poziv Fudbalskog saveza Palestine okupili ispred predstavništva Argentine u gradu Al-Birehu, na Zapadnoj obali i od argentinske reprezentacije tražili da ne igra utakmicu.

Jibril Rajoub, predsjednik Fudbalskog saveza Palestine, tvrdi kako se susret “zbog insistiranja Izraela da se održi u Jerusalemu, za koji tvrdi da je glavni grad, pretvorio u političko sredstvo” i izašao iz okvira sporta.

Rajoub je kazao kako održavanje utakmice na okupiranoj teritoriji znači kršenje međunarodnih zakona i pravila FIFA-e, zbog čega je pozvao nadležne strane u Argentini da otkažu utakmicu.

On je uputio i poziv reprezentativcima, a od Lionela Messija je tražio da ne bude “sredstvo osvjetljavanja crnog lica izraelske okupacije”.

– Ukoliko Messi bude insistirao na učešću u utakmici, Palestina će pokrenuti kampanju na međunarodnom i nivou arapskih zemalja. Nadamo se da ni on, a ni njegova zemlja neće sudjelovati u ovoj utakmici, dodao je.

Fudbalski susret između Argentine i Izraela planiran je za 9. juni.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of