Home Aktuelno Evo kako je MOK reagovao poslije pjevanja ruske himne! (VIDEO)

Evo kako je MOK reagovao poslije pjevanja ruske himne! (VIDEO)

0
SHARE


Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je danas da na povratak Rusije u međunarodna takmičenja poslije suspenzije zbog dopinga neće uticati to što su ruski hokejaši pjevali državnu himnu na dodjeli zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Hokejaši Rusije su jučer osvojili zlatnu medalju u Pjongčangu, pošto su poslije produžetka u finalu pobijedili Njemačku sa 4:3. Olimpijski komitet Rusije suspendovan je 5. decembra zbog sistemskog dopinga njegovih sportista na Igrama u Sočiju 2014. godine, ali je MOK, uz posebne kriterijume, dozvolio 168 sportista da učestvuju na takmičenju u Pjongčangu. Oni su se takmičili pod olimpijskom zastavom i pod imenom “olimpijski sportisti iz Rusije”, uz olimpijsku himnu.

Olimpijska himna

Prilikom jučerašnje dodjele medalja intonirana je olimpijska himna, ali su ruski hokejaši i navijači u isto vrijeme pjevali državnu himnu.

“Shvatamo da su sportisti bili izuzetno uzbuđeni jer su osvojili zlatnu medalju u izuzetnim okolnostima”, navodi se u saopštenju MOK.

Ruski olimpijci su prije početka Igara u Pjongčangu morali da potpišu saglasnost da neće isticati državne simbole ili proteste zbog kazne. MOK je u nedjelju izglasao da suspenzija Rusiji ostane na snazi, pa su ruski olimpijci i na zatvaranje Igara izašli pod neutralnom zastavom.

U Pjongčangu je dvoje ruskih sportista bilo pozitivno na doping, takmičar u karlingu Aleksandar Krušelnicki, koji je vratio bronzanu medalju osvojenu u mješovitoj konkurenciji i Nadežda Sergeeva, koja se takmičila u bobu. Oboje su diskvalifikovani, prenosi Kurir.rs.

MOK je saopštio da će Rusiji biti ukinuta suspenzija ako više nijedan njen sportista ne bude pozitivan na doping u Pjongčangu. Testiranje ruskih sportista bi trebalo uskoro da se završi, a član MOK iz Rusije Tamil Tarpiščev rekao je za RIA Novosti da već u utorak očekuje dobre vijesti iz MOK i ukidanje suspenzije.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of